Boxerleir 2021

KR8C9018
Boxerleir 18. – 21. juni 2021

Velkommen til den 13. boxerleiren på Morokulien - riksgrensen mellom Norge og Sverige.

Vi velger å være optimister og satser på at koronasituasjonen er slik at vi kan samle boxere fra hele Norge til en fabelaktig hundehelg. Vi planlegger derfor for fullt, men gjør fortløpende vurdering med tanke på gjennomføring. 

Vi åpner leiren med en uformell boxersprint (mer informasjon om dette kommer) fredag kl. 18.00, før vi samles til felles grilling kl. 20.00. I tillegg til selve kursene som arrangeres, legges det opp til mye sosial hygge for både store og små. Vi har fellesgrilling på kvelden, arrangerer selvfølgelig boxer-quiz og har stort lotteri både lørdag og søndag.

Spørsmål og påmelding sendes til boxerleir@norskboxerklubb.no.

Det er også opprettet en facebookgruppe for de som skal delta på leiren. 

Kursoversikt Boxerleir 2021

Det vil være ca. 7,5 timer kurs med hund per dag, mandag avslutter vi kl. 14.00. Kursene fylles opp fortløpende og minste antall deltakere på et kurs er 3 hunder, max antall deltakere per instruktør er 6.

1. Spor – Erik Gunnerud
Spor er en brukshundorientert oppgave der sporhund og hundefører skal følge et spor som er lagt av et menneske eller et dyr. Feltsøk eller felt er en søksøvelsensom inngår som et element i bl.a. brukshundsport. På dette kurset samler vi hundeeiere som har lang erfaring med spor og/eller feltsøk. Hunden kan altså gjerne være nybegynner, men du som eier må ha gått spor tidligere.

2. Rundering – Turid Stavn
Rundering er en søksøvelse som går ut på at hunden skal finne mennesker som ligger skjult i terrenget. I rundering må hunden bruke luktesansen både på spor og overvær for å finne eventuelle mennesker (figuranter). Når hunden finner et menneske (figurant) skal den halse eller via bringkobbel fortelle sin hundefører at den har funnet en person. Eventuelle gjenstander eller effekter skal varsles på samme måte, og eventuelt apporteres om hundefører ber om det.

3. Agility – Line Hellerud
De siste årene har det vært stor etterspørsel etter agilitykurs og vi er derfor glade for at vi klarer å få til dette i år. Agility er en hinderløype med hund. Hunden skal hoppe over, løpe gjennom eller balansere over en rekke ulike hinder. Line vil legge opp til et spennende kurs tilpasset ferdighetsnivå for den enkelte ekvipasje.

4. Spor/feltsøk/brukslydighet – Kari Anne Lier Hansen
Spor er en brukshundorientert oppgave der sporhund og hundefører skal følge et spor som er lagt av et menneske eller et dyr. Feltsøk eller felt er en søksøvelse som inngår som et element i bl.a. brukshundsport. Øvelsen går ut på at hunden skal finne gjenstander som er lagt ut i et definert felt i skogen. Lydighetsøvelser er en stor del av brukshundprøver, og teller nesten like mye på totalsummen som spesialdelen. Øvelsene er ikke ulike de det konkurreres i på ordinære lydighetsprøver, selv om noen øvelser er annerledes. På kurset vil ekvipsjene veksle mellom de tre øvelsene spor, feltsøk og brukslydighet. Både nybegynnere og de med litt mer erfaring er perfekte for dette kurset.

5. Spesialsøk – Kjersti Østlund
Boxeren elsker å bruke nesen. På dette kurset vil hundene få en unik mulighet til å trenge seg opp til å søke seg frem til store og små gjenstander i ulike omgivelser. Kurset egner seg godt for hunder og/eller eiere som ikke ønsker et kurs med store fysiske anstrengelser. Her bruker hunden hodet – og boxeren elsker det.

6. Positiv trening med hund – Rune Dalby
På dette kurset vil fokuset være på å få til et godt samspill sammen med hunden i mange situasjoner. Som eier får man innsikt i hvorfor hunden reagerer som den gjør i ulike settinger. Instruktøren gir også tilbakemelding på hvordan man kan håndtere ulike situasjoner på en god måte. Kurset egner seg for boxereeiere som opplever at enkelte hverdagshendelser er problematiske å håndtere, men egner seg også godt for eiere som vil lære mer om samspillet mellom seg og sin boxer.

7. Hverdagslydighet – Instruktør ikke avklart
På dette grunnkurset tilpasses kurset til det den enkelte hundeeier opplyser at de trenger å trene på. Eksempler på aktiviteter er det å gå pent i bånd, å komme på innkalling, sitt, dekk og bli. Det vil også bli anledning til å prøve seg på spor. 

8. Rallylydighet/lek med hund – Kjerti Bjøntegaard
Rallylydighet utføres ved at man utfører øvelser beskrevet på skiltene som er satt sammen til en bane. Skiltene forteller deg hva du skal gjøre, enten på stedet eller videre til neste skilt. Mellom øvelsene som står på skiltene skal ekvipasjen gå line-føring/fri ved fot, dersom ikke annet er beskrevet på skilt. Tilbakemelding fra boxereiere er at rallylydighet gir en velkommen variasjon i treningen, noe som passer våre hunder helt utmerket. På dette kurset øves det på ulike momenter gjennom helgen. Med fokus på variasjon og at hunden skal ha det artig sammen med deg som eier, vil man i løpet av kurset også komme innom andre hundesporter som bl.a. kreativ lydighet.

9. Styrke, balanse og bevegelighet – Iselin Østby Holen
Gjennom en rekke ulike momenter, vil du på dette kurset få inspirasjon til hvordan du kan trene hunden din i hverdagen. Hunden er avhengig av styrke og balanse gjennom hele livet og dette kurset egner seg også for eldre hunder. Samspill mellom hund og fører vektlegges høyt og målet er å gi deg inspirasjon til hvordan du kan trene hunden i hverdagen.

10. Konkurranselydighet – Beth Helen Vilbo
På dette kurset får deltakerne trening innen flere ulike lydighetskategorier. Samarbeid mellom hund og fører står i fokus på dette kurset. Kurset er lagt opp for at dere som ønsker å konkurrere kan få på plass det lille ekstra som trengs i konkurranser. Her forventes det at grunnferdigheter i lydighet er på plass.

Pris:

Prisen for kurs på Boxerleiren 2021 vil ligge på 2300 kroner per hund for medlemmer (samme som i 2019 og 2020) og 3300 der ingen av eierne er medlemmer. I tillegg kommer overnatting (550-1500 per natt per hytte/motellrom avhengig av størrelse og standard). Hund nummer to med samme eier/husstand betaler halv pris. Det vil dessverre ikke være anledning til at to hunder deler en kursplass.

Rabatt for aktive medlemmer: Dersom du har deltatt på våre dugnader, kan du bruke opptjente poeng som delbetaling av leieren. Gi beskjed om hvilke dugnader du har deltatt på ved påmelding!

Overnatting:

NBK, Oslo og Akershus har reservert hytter og motellrom på de to campingplassene Montebello og Morokulien. I tillegg har vi reservert motellrom på G-kroen. De villavognene som vi normalt leier i Sverige, er vi usikre på om vi kan benytte på grunn av karantenebestemmelser, så der avventer vi noe.

• Hyttene på Morokulien er enkle, med 2-4 senger, kjøleskap og kokeplate. det er felles dusjanlegg og toaletter på området.

• Motellrommene på Montebello har kokeplate, kjøleskap, dusj og WC. Varierende størrelse fra dobbeltrom til store leiligheter,

• På G-kroen, som ligger ved siden av Montebello har vi reservert endel motellrom. Rommene der er ikke veldig store, en dobbeltseng og plass til en (til nød to) hunder. Motellet var nytt i 2019. Det er dessverre ikke kjøleskap på rommene, så her bør du planlegge å ta med kjøleboks selv.

• Dersom du ønsker å komme med bobil eller telt, kan du reservere plass på en av de to campingplassene gjennom oss (de tar vanligvis ikke imot forhåndsbestilling av plasser). Betaling for bobil eller telt gjøres direkte til campingplassene av den enkelte.

Mat:

Alle tar med egen mat. Dere må beregne tre middager, tre frokoster og tre lunsjer. Vi håper på godt vær og oppfordrer alle til å bli med på felles grillmiddager på kveldene. Griller er det på plassen og det settes inn ekstra bord så vi klarer å overholde avstandsbestemmelsene.